БСП-Шумен прие насоки за работа на организацията до началото на местните избори през 2019 г.

09:08, 31 май 17 / Политика 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

III-то заседание на Общинската конференция на БСП – Шумен проведоха в събота-27май, съобщиха от партията. Заседанието имаше за цел да извърши анализ на изминалите парламентарни избори, да приеме насоки за работа на Общинската организация до началото на местните избори през 2019г. и да реши някои организационни въпроси.

Най-висшият партиен орган на местно ниво потвърди позицията, че проведените избори са били успешни, макар БСП да остана втора и да получи само един депутатски мандат във 44-тото НС от Шумен. Успехът се отчита въз основа на по-високите резултати спрямо I-ви тур на президентските избори, които партията счете за успешни и си постави за цел да ги затвърди и повиши.

Според анализа на БСП, въпреки тяхното увеличение, гласовете не били достатъчни заради високия ръст на гласовете при ГЕРБ, които дошли от срива на гласове при Марешки с над 7000 гласа. 

Конференцията е приела насоки за работа на организацията до началото на местните избори през 2019г., които са следващото предизвикателство пред партията на социалистите. За да бъде подготвена за тях партията ще изготвя периодични анализи на сегашното управление на Община Шумен от ПП ГЕРБ и по-специално дали от ГЕРБ изпълняват ангажиментите си, поети пред избирателите и как решенията се отразяваш на жителите на общината. Въз основа на тези анализи ще се готвят конкретни предложения, който ще залегнат и предизборната програма на партията, която ще бъде завършена преди началото на кампанията за местните избори.

Освен тези две направления БСП ще засилят и работата с кадрите, които според тях са двигателя при изготвяне на предизборната програма на БСП и ще имат водеща роля в кампанията. Последния раздел от насоките касае информираността на избирателите за политиките, които предлагат и действията, които предприемат социалистите в Шумен. В това направление партията ще разчита силно на работата с медиите, на изяви на техните представители, срещи с граждани и инициативи, които ще организира. 

По последната точка от дневния ред Конференцията на БСП е обсъдила персонални промени в състава на Общинския си съвет. Първите две се наложили поради молба на проф. Маргарита Георгиева, която отказала да бъде член на Общинския съвет на партията непосредствено след избирането си и констатирана невъзможност за Владимир Иванов да бъде член на партията. На тяхно място са били избрани съответно инж. Светлозар Василев и Стойко Георгиев.

На конференцията е предложена и смяна на делегирания представител в Общинския съвет Христо Николов. Организациите, които първоначално са го номинирали оттеглили подкрепата си към него и вместо това предложили да бъде избрана Веселина Дончева. И трите промени са гласувани и одобрени от Конференцията на социалистите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама