Отварят пощенска кутия на доброто в Стара Загора

08:30, 31 май 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстои отварянето на Номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” 2017 г. , съобщиха организаторите от сдружение „Самаряни”.

Пощенската кутия на доброто ще бъде официално отворена за получаване на номинации на добротворците на съвремието ни, днес в 11.00 часа, пред Часовниковата кула на Централната поща в Стара Загора.

Възможността за номиниране ще продължи до 1 ноември, включително, а церемонията по връчването на Годишните награди „Добрият Самарянин“ е планирана за 14 декември.

„Часът на добротворците“ е мотото, което през тази година ще ни напомня, че е време да разкажем и покажем благодарност към всеки отделен човек или група от хора, направили нещо значимо, помагайки на някой друг в труден момент, уточняват организаторите.  Историите могат да се изпращат чрез специалната пощенска кутия на доброто, онлайн на сайта или в офиса на сдружението.

Конкурсът „Добрият Самарянин“ има вече над шестгодишна история. За това време са проведени 6 церемонии; получени са 59 индивидуални и групови номинации; избрани са 6 носителя на Голямата награда “Добрият Самарянин“ и 7 носителя на Отличието на общността “Добрият Самарянин”; връчени са 2 извънредни награди - 1 за изключителен принос и 1 за геройство без граници (посмъртно); изработено е юбилейно издание на статуетката “Добрият Самарянин” с позлатени криле; създадена е песен, посветена на добротворците - "Песен за добрите самаряни"; издадена е пощенска марка „Добрият Самарянин“ и се зароди прекрасната идея за изграждането на монумент “Добрият Самарянин”, за който вече е създаден предварителен проект.

В книгата на доброто са записани имената на следните носители на Годишната награда „Добрият Самарянин“: Стефан Стойчев, спасителят от автомагистрала „Тракия“; Мануела Малеева и д-р Бруно Франиер, благодетелите подкрепящи деца с ортопедични проблеми в затруднено положение; Мария Попова, превърнала се в майка за момче от институция; Милен Минков, спасил удавник в бесните вълни на Ахтополския залив; Красимир Иванов, спасил живота на възрастен мъж и Мария Жекова, дарила имот в полза на талантливи деца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама