Стари автобуси за софиянци или общината плаща лизинг за новите рейсове на "Карат-С"

17:09, 19 май 17 25 776 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постоянната комисия на СОС по туризъм и транспорт отново ще се заеме с неподновения договор на "Карат-С" за 15 автобусни линии в София, научи topnivini.bg. На следващото заседание общинските съветници в комисията, начело с председателя Екатерина Йорданова ще обсъдят как да решат проблема със столичния автотранспорт.

Още вчера на сесията на СОС кметът Йорданка Фандъкова предупреди, че общинското предприятие не разполага с нови автобуси и по линиите, обслужвани досега от "Карат-С" ще трябва да пуснат много стари автобуси. Вчера на групата на ГЕРБ в СОС не достигнаха 3 гласа, за да приемат удължаването на договора на частната фирма за следващите 2 години.

Сега комисията по туризъм и транспорт има два варианта и единият трябва да го предложат на следващата сесия. Първата опция е да се пуснат старите автобуси на Столичния автотранспорт, а другата - общината да вземе на лизинг новите 8-годишни автобуси на "Карат-С".

Дали ще удължат договора на частната фирма или СОС ще плаща за автобусите, на общината й е все едно - от "Карат-С" пак ще прибират общински пари, коментираха на "Московска" 33.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама