170 заявления участваха в класирането за детските градини в Сливен през месец май

16:23, 19 май 17 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Класирането в детските ясли и градини за месец май премина успешно, отчитат от Сливенска община. От 213 регистрирани заявления за детски градини, 170 участваха в класирането през месец май. 38 са заявленията за възрастови групи, за които няма подадени свободни места, а 5 са заявленията, при които е посочена 2018 г. за участие в класирането.

Общо 281 свободни места бяха обявени от детските градини в  Сливен за целодневен прием -  за нулева група (2 годишни): 9 места;  за първа група (3 годишни): 140 места; за втора група (4 годишни): 40 места; за трета група (5 годишни): 38 места;  за четвърта група (4 годишни): 34 места;  за разновъзрастова групи: 20 места.

От подадените общо 343 заявления за класиране в детски ясли, 143 участваха в класирането през месец май. 32 бяха обявените свободни места или 22 % от подалите заявления са приети в детските ясли.

Заявленията на всички деца, които не бяха класирани по нито едно желание, поради недостатъчен брой точки или поради по-голяма стойност на случайното число,  ще участват автоматично в класирането през месец юни.

При формиране на класирането, електронната система за прием определя случайно число за всяко едно от заявленията, които участват в класирането, което се прибавя към получения брой точки от посочените във всяко заявления критерии. Родителите могат да се запознаят подробно с начина, по който се определя случайния принцип на номерата на децата на линк: https://priem.sliven.bg/garden/lastRating - за детските градини и на https://priem.sliven.bg/yasli/lastRating за детските ясли.

Свободните места за класирането през месец юни ще бъдат обявени в раздел „Новини" на сайта за прием https://priem.sliven.bg в началото на месеца, а родителите могат да се запознаят подробно с графика на дейностите от раздел „График на дейностите".

Класиране за май в детските градини с яслена група не беше обявено, тъй като за този месец няма подадени свободни места в електронната система за прием.

Записването на класираните през месец деца в детските заведения на територията на Община Сливен се извършва на място в детското заведение в срок от 18 до 25 май, включително. Съгласно приетата от Общински съвет – Сливен Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на Община Сливен, ако заявителят (родител/ настойник) не желае детето му да посещава детското заведение, в което е класирано, то той може да се откаже от приема като не запише детето си, губи входящия си номер и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за прием. Всички посочени в заявленията критерии, трябва да бъдат доказани със съответните документи, които са подробно описани в приетата наредба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама