Бойко Борисов за реформата в съдeбната система: Аз съм оптимист, че ще намерим най-доброто решение

16:14, 19 май 17 / Политика 25 552 Шрифт:
Автор: Веска Йотова

"И аз имам много въпросителни, но съм оптимист", това заяви премиерът Борисов по повод реформата в съдебната система на посещението си в Хитрино.

Той поясни, че днешната му среща с председателя на ВКС Лозан Панов е била напълно регулярна и поискана от Панов. Борисов поясни, че хората искат бърз процес и справедливост.

"Ако съдиите започнат да наблюдават и да се самоконтролират, защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, ако прокурори и следователи внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват. Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като "кърлежи" се прилепят към тях малки политически партии, нищо добро не може да се очаква. Това казах на г-н Панов", коментира още Борисов.

Той каза още, че по всички теми, които касаят съдебната система може да се разчита на него, но по никакъв начин да не бъдат обслужвани политически партии, които със своята маломерност не са успели да влязат в парламента  и пречат на съдиите да постигнат най-доброто в системата.

Борисов призова да бъде погледнати добрите резултати и оценки и от тук нататък да започне надграждането в системата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама