Община Шумен отпуска 2000 лева за лечението на Ники

15:56, 19 май 17 25 856 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

С 2000 лева да бъде подпомогнато лечението на Николай Иванов от Шумен реши постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към местния общински съвет.

17-годишният Ники страда от туморно образование на синусите. Лекарите дават надежда, че момчето ще бъде излекувано. Това каза днес и съветник Ася Аспарухова, след като направи предложение и Община Шумен да се включи в дарителската кампания. Съветниците от комисията и зам.-кметът д-р Светлана Маркова, като представител на общината, безрезервно подкрепиха предложението.

Дебатите бяха за това от кой параграф да бъдат извадени парите.

Едната възможност е през комисията за финансова помощ по правилата за нейната работа, а другата е по параграф с по-съкратени срокове. Максимумът, обаче, който може да бъде отпуснат, е 2000 лв.

 

За лечението на момчета са нужни 65 хил. лв., тази е изчислената засега стойност.

Каква е събраната вече сума не се коментира на заседанието, но съветник Ася Аспарухова даде подробности по заминаването на Ники за Турция, където ще бъде провеждано лечението.

Пред съветниците зам.-кметът поясни, че финансовият размер на общинския фонд за подпомагане е общо 30 хил. лв. и добави, че през миналата година от същия фонд са били подпомогнати повече от 100 души.

На сесията в четвъртък общинският съвет ще вземе окончателно решение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама