Зрелостник влезе с газов пистолет и полицейски дрехи на матурата в Добрич

15:55, 19 май 17 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

21-годишен младеж тази сутрин е влязъл с газов пистолет и дрехи с надпис „Полиция“, съобщиха от езиковата гимназия в Добрич, където е бил разпределен да положи матура.

Зрелостникът влязъл в класната стая в 8,10 ч. с тъмни очила, слушалки и шапка с надпис „Полиция“. Когато квестор го помолил да ги свали и да даде телефона си, той отказал. Повикали охраната. Докато вървели преговорите, забелязали, че има пистолет.

Веднага е повикана полиция. Оказало се, че пистолетът е газов. Младежът обяснил, че е за самоотбрана. За полицейските дрехи казал, че майка му ги купила, защото мечтата му била да стане полицай.

След като бил обезоръжен, е решено той все пак да остане да положи матурата по български език и литература. Писал и по двата модула, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

След като приключила матурата, 21-годишнят бил задържан от служителите на МВР, които го изчаквали отпред.

По информация на Областната дирекция на МВР, пистолетът е на брат му. Двамата са дали обяснения, наложени са им глоби.

Районният прокурор Петко Тухчиев обясни, че случаят се проверява.  Инцидентът е докладван и на Министерството на образованието и науката, каза Тошков. Той съобщи, че други проблеми във връзка с провеждането на държавния зрелостен изпит днес в училищата в област Добрич не е имало.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама