Бойко Борисов инспектира строежа на зала "Арена" Шумен

15:37, 19 май 17 25 655 Шрифт:
Автор:

Премиерът Бойко Борисов пристигна днес в Шумен, за да инспектира стоежа на зала "Арена" Шумен. Борисов направи обход на обекта заедно с кмета на града Любомир Христов.  

Снимка: topnovini.bg

„На практика ще покажем на цяла Българи, как военен обект с отпаднала необходимост, може да бъде реализиран в полза на гражданите на Шумен“, каза кметът Любомир Христов.

Кметът покани премиерът Борисов да отреже лентата на завода за производство на изолационни материали за трансформатори, чиито строеж трябва да приключи до края на месец юли.

Готови са  всички фундаменти на зала "Арена" Шумен. Идната седмица предстои да бъде излята плочата на едната трибуна. Очаква се до края на юни да бъде готов грубия строеж на залата, когато ще стартира поставянето на металната конструкция. Крайният срок за завършване на залата е февруари 2018 г.

Снимка: topnovini.bg

На въпрос дали ще бъде завършен Домът за стари  хора в Шумен, премиерът заяви, че няма неизпълнено обещание и изрази увереност, че ще бъдат събрани пари за дострояването на сградата, която вече близо 30 години е на груб строеж.

Снимка: topnovini.bg

На въпрос дали по-резкия език на вицепремиера Валери Симеонов и дали това обтяга отношенията в коалицията, Борисов отговори:

 „Всички сме се родили с характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 хил. български граждани са гласували за тези лидери, аз се съобразявам с това, което народът е казал. Има по-рязък изказ, но за сметка на това е точен човек. За мен той е честен човек“.

Снимка: topnovini.bg

Малко преди посещението си на строежа на зала „Арена“ премиерът Бойко Борисов посети Хитрино, където направи първа копка на 10 къщи в Хитрино.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама