УМБАЛ - Русе стартира кампания „Капачки за играчки“

14:13, 19 май 17 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенската болница стартира благотворителната кампания "Капачки за играчки", с която ще бъдат събрани средства за обзавеждане на занималнята в новото детско отделение. Информация за инициативата съобщават организаторите от лечебното заведение. 

Със събраните средства от кампанията „Капачки за играчки“ ще бъдат закупени всички необходими материали за обзавеждането на занималнята в новото детско отделение, за да може децата да имат приятно място, където да се почувстват по-щастливи, по-усмихнати и заобиколени с грижа и да преборят по-бързо болестта.

Освен събирането на средства за обзавеждането на занималнята, с участието си в тази инициатива лечебното заведение застава и зад идеята за възпитание на децата за опазване на околната среда, като един от начините за това е разделното събиране на отпадъци.

Всеки желаещ може да донесе събраните пластмасови капачки на регистратурата на АГ-комплекса на болницата. При по-голямо количество предварително е нужно обаждане на телефон 0887/029596 – Биляна Рекинова.

Събраните за една седмица капачки от различни фирми, институции и физически лица днес са били извозени за рециклиране, коментират от болницата. Общото им тегло е 480 кг, с което са били събрани първите 72 лв за обзавеждане на занималнята. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама