Общински кантар ще тегли извозваната смет на изхода на Варна

12:47, 19 май 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Камионите, извозващи битови отпадъци към завода за преработването им в с. Езерово или към сметището в с. Въглен, вече ще преминават през общински кантар на изхода на Варна. Новата система е изградена край жп прелеза на крайезерния път и цели по-добра отчетност и контрол, обясни кметът Иван Портних на днешното заседание на Общинския съвет.

По думите му стъпката е революционна, тъй като до момента не се е ползвало подобно съоръжение. С негова помощ местната власт ще контролира количествата боклук, за чието извозване отиват парите на данъкоплатците.

Системата е автоматизирана, обслужва се без оператор, регистрира камионите с безконтактна карта и подава данните чрез онлайн връзка в сградата на общинската администация. Камионите с отпадъци имат две карти – до двете възможни крайни точки на курсовете им. След преминаване през кантара водачът получава бележка, съдържаща дата, час, регистрационен номер, собственост на автомобила и чистото тегло на товара – отпадък. Максималният товар, който отчита везната, е 60 килограма.

Системата извършва измерването само след регистриране на терминала с валидна карта за достъп. На обекта е изградено и видеонаблюдение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама