Още половин година бедни ще получават топъл обяд в Каварна

11:58, 19 май 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След приключването на първоначалния договор с Агенция за социално подпомагане Община Каварна получи благодарности за конструктивния диалог и изградени партньорски отношения и покана за сключване на допълнително споразумение за изменение на изпълнявания договор, съобщиха от общинската администрация. Преди дни е подписан анекс за продължаване на проекта „Осигуряване на топъл обяд” на територията на Община Каварна.

Реализацията на проекта има за цел намаляване на бедността чрез осигуряване на обяд на лица, които живеят във висока степен на бедност и социална изолация. В продължение на шест месеца, всеки работен ден, 200 представители на целевите групи ще получават топъл обяд, състоящ се от супа, основно ястие и хляб, а при реализирани икономии и десерт. Предвиденият срок за изпълнението на проекта е от 1 ноември 2017г. до 30 април 2018 г.

Основна целева група са лица и семейства на месечно подпомагане, такива, които доказано нямат доходи и близки, които да се грижат за тях, самотници, лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото или труда си и получават минимални пенсии, скитници и бездомни, както и бежанци.

От 2 октомври 2017г. стартира приемът на заявленията от кандидат-потребителите за ползване на социалната услуга. Заявления ще се подават до 20 октомври. След  извършване на подбор, списък с одобрените ще бъде качен на сайта на общината и изнесен на информационното табло в деловодството на Община Каварна и в кметството на населеното място, информират още от местната администрация.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама