Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ отбеляза патронния си празник

11:30, 19 май 17 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ отбеляза днес патронния си празник с ректорско шествие и поднасяне на цветя пред Свитъка-паметник, намиращ се в двора на Ректората.

Малко по-късно на нарочна церемония Ректорът на университета проф. д.и.н. Георги Колев присъди званието Почетен професор (Professor honoris causa) на доц. д-р Стоян Танев за заслуги към развитието на науката и висшето образование.

д-р Стоян Танев

Тържествената церемония продължи с връчване на Наградата на Ректора за 2016 г. Специалната награда по случай 40 години от създаването на научен център "Преславска книжовна школа" получи проф. Веселин Панайотов, като неин представител.

проф. Веселин Панайотов

Наградата на Ректора за преподавател получи проф. Дияна Кюркчиева, наградата на Ректора за студенти получиха Арт група "Схмея", а наградата на Академическия съвет получи Сунай Алиев.

проф. Дияна Кюркчиева

 

Сунай Алиев

След приключване на официалната част патронният празник на висшето учебно заведение продължи със спортни прояви за преподаватели и студенти, които се проведоха на спортните площадки в двора на Ректората. Проявите бяха организирани от Педагогическия факултет – катедра „ТМВФ и спорт”, а в програмата бяха включи от 11.00 часа – атрактивни демонстрации по баскетбол, футбол и волейбол, от 12.00 часа – демонстрации на бойни изкуства и от 12.30 часа – забавни игри, щафети, теглене на въже и дартс.

 

От 13.00 часа в аула в сградата на учебното заведение ще започнат Епископ-Константиновите четения, а от 13.30 часа в двора на Ректората, на специално изградена сцена, ще се даде началото на 40-то юбилейно издание на Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев”, като и двете събития са организирани от Факултета по хуманитарни науки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама