Грамоти и награди получиха отличените в изложба „Цветовете на етноприятелството“ и конкурс за есе 

10:22, 19 май 17 / Култура 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера следобед във фоайето на Община Русе, беше открита изложба на тема „Цветовете на етноприятелството“. Изложените рисунки бяха на деца от 7 до 18 години, които са се включили в обявения от Община Русе конкурс. 

С грамоти и награди бяха отличени както младите художници, така и първенците от проведения конкурс за есе на тема „Хармонията на етническата толерантност“.

Конкурсите са част от организирания фестивал „Етноритми без граници“, който продължи с концертна програма в Пленарна зала.

 

Музикалното богатство на различните етнически общности в България беше представено с песни и танци, чрез които гостите се докоснаха до фолклорното и културното им богатство, съобщават още от пресцентъра на общината.

 

Фестивалът „Етноритми без граници“ е част от реализирания проект на Община Русе в партньорство с Община Иваново, Община Борово и Община Ветово „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, реализиран с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама