Нови 30 оригинала обновяват изложбата на Илия Бешков в „Двореца”

07:56, 19 май 17 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови 30 оригинала на Илия Бешков представя държавният културен институт „Двореца” в Балчик. Те ще могат да се видят от 20 май от 20 до 22 май, когато се отбелязва Европейската нощ на музеите. Тогава входът в галерия „Тихото гнездо” ще е свободен.

„Всеки, който желае да се докосне до духа на забележителния български класик, може да посети обновената експозиция”, канят от културния център в Балчик.

Изложба с 30 оригинални рисунки и гвашове на Илия Бешков бе открита през април в галерията. Тя, както и новите 30 творби, са част от колекцията от над 1200 творби на именития художник, които се съхраняват в художествената галерия в Плевен, която носи неговото име.

В експозицията са представени по няколко творби от почти всички цикли на художника. Могат да се видят и най-ранните му произведения със селска тематика, както и карикатури, рисунки, представящи градския бит, неволите, няколко автопортрета, прочутите интервюта с различни алегорични фигури. Изложени са творби от т.нар. испански цикъл, също и илюстрации от книгата „Хитър Петър“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама