Посланикът на Ирак обещава добри новини за обстановката в Мосул

07:39, 19 май 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сътрудничество между университети с обмен на студенти и преподаватели, участие на български строителни фирми във възстановяването на разрушени градове и инфраструктура в Ирак и други възможности за сътрудничество са били тема на разговор между кмета на Варна Иван Портних и посланика на Ирак у нас Н. Пр. Кахтан Джанаби. Обсъдено е и развитието на двустранните отношения с град Сюлеймания, който е побратимен с Варна, съобщиха от кметската администрация.

„Варна е много популярен за иракчани град. През 70-те и 80-те години много мои сънародници са били тук и са се насладили на морските курорти и атмосферата“, каза Н. Пр. Кахтан Джанаби. По думите му предстои откриване на изложба за Ирак в морската столица.

Дипломатът е бил запознат и със създаването на две икономически зони във Варна. Според него те имат голям потенциал за привличане на иракски инвеститори.

На срещата Н. Пр. Джанаби е представил актуална информация за обстановка в Ирак. „Споделих и за борбата с ДАЕШ, които се наричат Ислямска държава. Те обаче не са мюсюлмани. След няколко дни ще чуете добри новини по отношение на обстановката в Мосул. България е наш партньор в борбата с тероризма и съюзник в организацията, оглавявана от САЩ за борба срещу тероризма“, каза посланикът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама