Франция търси пробив в либийския хаос

06:18, 19 май 17 / Свят 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Франция предвижда да засили своите действия в Либия в политически план и в областта на сигурността, съобщи в четвъртък външния министър, в същото време загинаха десетки либийски военни. Това съобщи БГНЕС.

„В координация с европейските ни партньори и съседните на Либия страни, Франция разглежда начините по които би могла да засили своята дейност в областта на политиката и сигурността, с цел да бъдат възстановени либийските институции и по-специално армия, способна да разбие терористите”, заяви говорителят на външното министерство, без да дава подробности.

В същото време стана известно, че в южната част на Либия са убити най-малко 50 войници на една от двете съперничещи си за властта групировки.

След падането на режима на диктатора Муамар Кадафи през 2011 г. Либия изпадна във военен и политически хаос. Две основни групировки се борят за власт, на много места средиземноморската територия управляват племенни милиции и ислямисти. През Либия преминава един от основните пътища за нелегален трафик на хора към Европа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама