Над 5700 Геомилевци успешно се реализират у нас и по света

20:29, 12 май 17 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЕГ „Гео Милев“ в Добрич е ковачница на кадри, Магнаурската школа на Добрич. Това заяви бившият възпитаник на училището и настоящ председател на Общинския съвет Иво Пенчев в приветствието си по време на патронния празник на гимназията. „Нашето училище ни научи да се справяме с отговорностите и предизвикателствата. За тези от Вас, които решат след време да се върнат в Добрич, знайте, че за Вас тук няма затворени врати, няма да има невъзможни неща. Идете, вижте света и ще разберете, че най-доброто място за живеене е там, където е сърцето Ви“, каза още Иво Пенчев.

 

Ученици, учители и родители бяха поздравени и от кмета Йордан Йорданов. Той се обърна към възпитаниците на гимназията с думите: „Трябва да сте изключително горди! Вашите успехи са успехи за вашите учители, за вашите родители и, не на последно място, са успехи за нас“. Той пожела попътен вятър на всички абитуриенти с думите „Бъдете търпеливи, спокойни и ще постигнете целите си. Вярвайте на вашите учители и родители!“

„Горда съм, че нашата гимназия носи името на най-европейския български поет Гео Милев и вече 46 години съхранява жива традицията на тези прекрасни Геомилеви празници –най-ярка изява на младежкия талант и новаторски дух“, каза в приветствието си директорът на гимназията Милена Иванова. И посочи, че равносметката за тази година е богата – многобройни първенци на областни и национални олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, изкуството и спорта. „Невъзможно е да изброя всички от тях, дори само за тази година, а какво остава за предишните вече повече от 5700 геомилевци, утвърдили се в различни сфери на обществения, политическия и културния живот на България и света. Зад всичко това стои неуморният всеотдаен труд на нашите учители. Погледнем ли младите – днешните ни ученици, разкрепостени и самостоятелни, технократи и същевременно романтици, устремени към единение с онова духовно и културно пространство на обединена Европа, там, където и Гео Милев винаги е искал да бъдем“, каза още Иванова.

 

Тя връчи награди на учениците, постигнали успехи в областта на науката, изкуството и спорта. Оповестено бе, че, по предложение на Педагогически съвет, тази година стипендията на името на първия директор на училището Йордан Парушев се присъжда на двама абитуриенти с отличен успех и постижения в различни области - Александър Игнатов и Мартин Димитров.  Те ще получат отличията си на следващото заседание на Общинския съвет. Успех на академичната скамейка им пожелаха по-малките ученици.

Концертът, посветен на 46-годишнината на гимназия Гео Милев, бе открит от изпълнение на ученици от музикален клуб „Пейте с нас“. В програмата се представиха разностранните таланти на възпитаниците на елитната гимназия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама