Детски футболен турнир в памет на Иван Славков стартира в София

19:33, 12 май 17 / Спорт 25 817 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Вторият турнир по футбол за деца Купа "Проф. Иван Славков" в памет на бившия президент на БФС и председател на БОК беше открит в София. Надпреварата е по футбол 7 за подготвителна група деца, родени през 2008 г. и в нея участват 12 отбора.

Малките футболисти изслушаха с ръка на сърцето българския химн и развяха огромния трибагреник, поставен пред тях. Състезанието откри лично министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Радостно е, че интересът към втория турнир в памет на проф. Иван Славков се увеличава. Много е важно да направим така, че нашите деца да изберат спорта, да бъдат активни и независимо дали ще станат професионални състезатели, да спортуват за здраве.

Снимка: Министерство на младежта и спорта

За това благодаря на всички родители, които са довели децата си тук и са ги запалили по спорта. Рано или късно това ще Ви се отплати и аз съм убеден, че ще отгледате едни достойни граждани на нашето общество“, заяви Кралев.

Министърът изтъкна, че футболът е най-атрактивната и популярна игра, като у нас близо 80 000 души тренират и играят организирано в системата на БФС, а още много го практикуват за здраве.

„За всяко дете, а и за всеки български футболист е огромна чест да играе на Националния стадион. Защото освен всички други качества, които възпитава, спортът учи децата и на патриотизъм.

Видяхте, че всички малки футболисти от 12-те отбора пееха българския химн. Това е много специален момент за тях и аз съм сигурен съм, че те ще го запомнят завинаги“, каза още Кралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама