Талат Джафери изпрати съобщения на албански от парламента в Македония

18:04, 12 май 17 / Свят 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на македонския парламент Талат Джафери днес започна обръщението си на албански, а по-късно от кабинета до медиите, бяха изпратени съобщения на албански и македонски за срещите му с чужди дипломати, предаде БГНЕС.

Джафери предизвика напрежение още в първия си работен ден като председател на парламента. Веднага след като влезе в кабинета той постави на бюрото си албанското национално знаме. При срещите си обаче с американския и френския посланици в Скопие той махна албанското знаме.

На 27-ми април се стигна до нахлуването на протестиращи в парламента в Скопие, след като Талат Джафери бе избран от депутатите на СДСМ и от три албански формации за председател на парламента. При сблъсъците имаше над сто ранени - депутати, служители на парламента, полицаи и журналисти. Късно през нощта президентът Георге Иванов направи специално обръщение пред нацията и призова за успокояване на обстановката и за диалог между отделните политически лидери.

ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски не признава избора на Джафери, "поради нарушения на Правилника за работа на парламента, Конституцията и законите на Република Македония". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама