Борис Велчев връчи дипломи на бъдещи юристи

17:45, 12 май 17 25 787 Шрифт:
Автор:

На тържествената церемония днес бяха отличени и 24-ма отличници на випуск 2016. 

Дипломи получиха 356 абсолвенти в Правно-историческия факултет на Югозападния университет.

Приветствие към дипломантите отправи деканът на факултета проф. Габриела Белова.

"През следващите години вие ще срещнете един свят на бързи и дълбоки промени. Върховенството на закона е най-важната предпоставка за силни институции, отговорно управление, върху които съвременните нации изграждат своя успех. Надявам се да помните, че върховенството на закона изисква винаги да гледате в перспектива, а не в краткосрочен план", обърна се към абсолвентите проф. Белова.

За церемонията пристигна председателят на Конституционния съд Борис Велчев, който с ректора на ЮЗУ, връчиха дипломите.

С най-висок успех 5.99 от държавните и семестриалните изпити се дипломира Петя Атанасова, завършваща специалност "Право".

Сред отличените с плакет на университета са и Зорница Тасева, Димитър Генов, Цветомира Атанасова, Елизабета Дерменджиева, Валентина Андова, Елена Гьошева, Фатиме Бузгьова, Елена Аспарухова и Евтима Аспарухова от специалност „Право“, Рая Колева, Изабела Стоянова и Тодор Козладеров от специалност "Публична администрация", Анета Нушева, Дениза Георгиева, Айше Джембазка, Василка Костова и Иваела Илиева от специалност "Международни отношения".

Сред отличниците са още Кристиян Ковачев от специалност "История", Мария Москова, Полина Стайкова, Светла Христова, Андрей Славейков и Марияна Кузманска от "Връзки с обществеността".

Тържеството в ПИФ уважиха общинари, полицейски и съдебни шефове, рокъводители на държавни учреждения, повечето от които са бивши възпитаници в Югозападния университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама