Кметът на Пловдив мъкне торби с храна, раздава ги на бедните

16:47, 12 май 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Кмет да тръгне, в дома ти да влезе, да донесе храна. Това е много благородно дело,“ така Димитър Стоянов  коментира появата на кмета Иван Тотев пред прага на жилището си, който носеше на ръка тежки торби, пълни с храна. Пловдивският градоначалник се включи в инициативата на Българския червен кръст за предоставяне на хранителни продукти от първа необходимост по домовете в Комплекса на слепите на улица „Ландос“ в район „Източен“.

„Това е едно прекрасно начинание на Българския червения кръст. Разбира се е и благородна задача - да подкрепяме и да сме солидарни с хората с 90 и повече процента увреждане,“ посочи кметът Иван Тотев. Той сподели, че е приятно изненадан от факта, че гражданите, с които се срещна днес, въпреки че имат увредено зрение, са с висок, позитивен дух и са добри и съвестни пловдивчани.

Снимка: Topnovini.bg

„Общо 50 кг хранителни продукти на човек се осигуряват по програмата, като това е един постоянен процес, който реализираме в общо 6 пункта в града“, обясни Таня Георгиева, директор на БЧК - Пловдив.

Снимка: Topnovinu.bg

Днес 85 крайнонуждаещи граждани, живеещи в комплекса, получиха по 13 кг брашно, 10 кг захар, 6 кг ориз, 5 кг макаронени изделия, 4 кг конфитюр, 3 кутии компот, 10 броя консерви с говеждо месо, картофено пюре, вафли. Освен хранителни продукти по програмата представителите на Българския червен кръст осигуряват консултации особено по отношение на неспиращите телефонни измами – как да се реагира и какво да се направи, ако някой човек с увреждане стане техен обект.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама