Международната централа по тенис на маса с рекорден брой членове национални федерации

16:31, 12 май 17 / Спорт 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международната централа по тенис на маса (ITTF) е първата в света, която постигна рекорден брой членове, обявиха от седалището йв Лозана (Швейцария). Гвинея-Бисау е 226-та национална федерация, приета в голямото семейство на играта с малката топка. По този начин се смята, че тенисът на маса е достигнал до всички краища на земята.

На церемонията в столицата Бисау по приемането е присъствал президентът на ITTF Томас Уейкърт, който официално е връчил знамето на новоизбраната шефка на асоциацията г-жа Авелина Жонди. Състояла се е и среща с президента на Националния олимпийски комитет Серджо Мане и държавния секретар по въпросите на младежта, културата и спорта Томас Барбоса.

На церемонията над 70 деца за първи път са играли тенис на маса, а в Националния университет на страната вече е започнало специално обучение на треньори по този спорт.

Република Гвинея-Бисау се намира в Западна Африка и се смята за една от най-малките и най-бедните на континента. Страната е бивша колония на Португалия, а независимостта си получава през 1974 г.

На 31 май по време на световното индивидуално първенство в Дюселдорф Кобо Верде, Еритрея, Бахамските острови и Гвинея-Бисау официално ще бъдат приети в Международната федерация. Те ще получат финансова инжекция от по 25 000 щатски долари, екипировка за $5000 и логистична помощ при организацията и обучението на треньори.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама