Отборът на ОУ "Васил Левски" в Разград е победител в областното състезание на ученически екипи по първа помощ

16:16, 12 май 17 25 635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученическият екип на ОУ "Васил Левски" в Разград спечели първото място на 28-то поред областно състезание на ученическите екипи по първа помощ. Втори е отборът на ОУ "Васил Априлов" в Исперих и на трето място са класирани екипите на СУ "Христо Ботев" - Кубрат и Цар Калоян.

Надпреварата се проведе днес в зала „Лудогорец”. Гости на събитието бяха главен инспектор инж. Емилиян Станев - директор РДПБЗН Разград, Дияна Първанова - директор на ОУ "В.Левски" - Разград, Румяна Костадинова - директор на ОУ "Хр. Ботев" в Лозница и децата от ЦНСТ в Исперих.

 В състезанието участваха седем отбора от общините в областта - победители от общинските кръгове. Участниците преминаха през седем практически пункта, в които се прилагаха знания и умения в оказването на първа долекарска помощ при травми, инциденти на пътя и в бита. Елемент от състезанието бе и тестът по основни знания за Български Червен кръст.

Съдии на състезанието бяха доброволците от Младежкия авариен екип в Разград.

Класиралият се на първо място ученически екип от ОУ "В.Левски" в Разград ще участва в Националното състезание на ученически екипи от цялата страна. То ще се проведе в Националния учебно логистичен център на БЧК в с.Лозен от 2 до 4 юни.

"Първата помощ е част от обучителните дейности на БЧК и Областната червенокръстка организация. Стремежа ни е да има повече обучени деца и млади хора, които са способни да окажат първа помощ най-малкото в семейна обстановка или тогава, когато това е възможно", коментира д-р Милена Кехайова – директор на секретариата на ОС на БЧК в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама