Българчета от страната и чужбина събра в Каварна съборът „С България в сърцето“

16:06, 12 май 17 / Култура 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 1600 деца от страната и потомци на наши сънародници от чужбина се включат в Общобългарския младежки фолклорен събор "С България в сърцето", съобщиха от общинската администрация. Той се организира от Община Каварна и продуцентска къща „Пирина“.

Фестивалът бе открит днес в Каварна за 14-и пореден път. Той започна с молебен за здраве и водосвет на площада. Кметът  Нина Ставрева приветства участниците и гостите на събора. В него се включват младежи от България, Молдова, Сърбия и Украйна.

Снимка: Община-Каварна

Съборът цели да даде възможност за изява на най-добрите младежки постижения в областта на българския фолклор и неговите разнообразни проявления – песни, танци и инструментални изпълнения, посочиха от Общината. Неговото мото е „Българският фолклор – най-атрактивната картичка на България”.

По-късно днес ще се проведат конкурс „Мис и Мистър Фолклор“, „Ревю на народни носии“, „Кръшна ръченица“ с водещ Кирил Аспарухов. Официално откриване и тържественият концерт ще започнат в 18:30 часа с участието на Петя Пенева, Алексей Енев, Илия Луков и най-добрите участници от деня. По-късно ще има хоротека и дискотека под звездите, която се организира за първи път на събора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама