Чрез различни прояви осигуряват свободен достъп до общинските спортни бази в Сливен

16:02, 12 май 17 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Обездвижването е бомба със закъснител, която убива много хора. Физическата активност може да се нарече чудотворно лекарство. За всички е ясно, че основните причини, които увеличават риска за влошаване на здравето, са нездравословно хранене, липса на физическа активност, злоупотреба с алкохол и цигари", коментира Силвия Никова, експерт по спорта  в общинска администрация.

Тя допълни, че именно заради това, Община Сливен е подела инициатива за стимулиране на подрастващите да спортуват и припомни, че за целта на територията на общината се проведоха множество мероприятия и се осигури свободен достъп до общинските спортни бази. Според нея това дава на децата възможност да се включат в различни физически активности и по този начин се увеличава вероятността в бъдеще те да водят здравословен начин на живот.

Силвия Никова заяви, че Община Сливен подкрепя инициативи, които стимулират хората да бъдат активни и да спортуват. Една от тях е и предстоящият в събота събор "Хайдушка среща".

Събитието ще започне в 9 часа от "Хайдушката пътека", от където състезателите ще тръгнат, натоварени с 43-килограмов мех с вино към местността Карандила. То се организира от Фондация "Старият бряст" за втора поредна година.

На събора ще се проведат състезания по хвърляне на голям камък, хайдушка борба, хвърляне на нож, стрелба с автентични хайдушки оръжия по мишени и други.  За жените се организира  състезание за носене на менци. За облечените в народни носии, около 12 часа в местност "Слънчева поляна", която се намира западно от горна лифтена станция, ще има изненади.  

"Нека всеки, който има желание, да последва стъпките на Хаджи Димитър и да премине разстоянието пеша, което е около 3 хиляди метра, а за любителите на колоезденето лифтът предлага възможност да се изкачат с въжената линия със своя велосипед и в местността да направят своята велоразходка", каза Никова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама