Евродепутат води варненски ученици в Брюксел

16:00, 12 май 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима ученици от варненската Първа езикова гимназия ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

За трета поредна година той осигурява награди за победителите в училищния конкурс за есе. Темата, която вдъхнови учениците тази година, бе: „Ние и Европа”. 

Днес евродепутатът лично връчи грамоти на авторите на най-добрите есета. Отличени бяха единадесетокласниците Камен Илиев, Марина Цонева, Константина Георгиева и Фани Рафетова. Със съдействието на Емил Радев победителите в конкурса ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на Европейския парламент.
„Надявам се, че отличените ученици ще представят достойно училището ни в ЕП”, заяви директорът на Първа езикова гимназия Веселин Василев.
Церемонията по награждаването се състоя непосредствено преди тържественото изпращане на абитуриентите.

„Особено вълнуващо за мен, като бивш възпитаник на Първа езикова гимназия, e да бъда сред Вас именно на този ден. На зрелостниците пожелавам много успех, а на учителите – да продължават все така всеотдайно да обучават знаещи и можещи млади хора”, обърна се към присъстващите Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама