В Благоевград започна театралният фестивал "Тара-ра-бумбия"

15:36, 12 май 17 / Култура 25 508 Шрифт:
Автор:

В рамките на 9 дни Благоевград е домакин на фестивала "Тара-ра-бумбия".

Стотици зрители аплодираха изключителната игра на студентите 4 курс НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в Драматичен театър "Никола Вапцаров". 

"Когато преди пет години създадохме фестивала, решихме да бъде фестивал на младия театър, на младите по дух и започнахме с представлението "Кавказкият тебеширен кръг". Сега, затваряме петгодишния кръг с "Щрихи към един портрет" и равносметката е, че не сбъркахме. Доказателство за това са пълните салони през тези пет години. „Тара-ра-бумбия е важен акцент и своеобразна кулминация в културния календар на Благоевград, който е част от нашата по-голяма и дългосрочна визия за превръщането му във фестивален град на Балканите. Тази година са 9 дни, 17 представления", каза градоначалникът Камбитов. 

"Винаги надеждата ми е в била в младите хора, Благоевград е такъв - университетски град и страшно много му прилича да има точно такъв театрален фестивал на младите. Тук му е мястото", категоричен бе проф. Христов. 

"Преди години, когато играх тук своя първи моноспектакъл, моят преподавател тогава Тодор Колев, беше много щастлив и съм запомнил публика. Сега изпитвам „дежа вю“, само че с двойна сила и наистина рядко идвам тук, но пък е качествено за мен. Благодаря ви от сърце за всичко", развълнувано заяви Камен Донев, който е един от участниците във фестивала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама