Проверяват системата за електронно таксуване в Пловдив

15:21, 12 май 17 25 481 Шрифт:
Автор:

На този етап автомати за продажба на билети ще издават само билети за еднократно пътуване. Останалите опции ще бъдат въведени на по-късен етап. "В понеделник ще започне допълнително поставяне на стикери, които указват реда за закупуване на билет и монетите. Оказа се, че няма надписи на български примерно стъпка 1-пусни монета, стъпка 2- натисни бутон, стъпка 3-вземи си билет.  На нас може да звучи лесно, но ние все пак се притеснявам, защото има различни хора", уточни кметът Иван Тотев

Интуитивно меню напътства пътника при закупуването на билет. Всичко се показва върху екрана и съответният избор се прави с натискане върху бутона, уточнява се броят билети, изписва се дължимата сума, която трябва да бъде пусната на монети от 10, 20, 50 стотинки или 1 лев. След поставяне на точна сума билетът се отпечатва.

Общинските контрольори проверяват валидността както на електронните карти, така и на хартиените билети чрез баркода, отпечатан на тях. Глобата за нередовен пътник е 20 лв. – колкото струват 20 билета за еднократно пътуване. Всяка вечер се прави финансов отчет за деня.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама