Валентин Радев: Българското председателство на Съвета на ЕС е основен приоритет

15:10, 12 май 17 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на вътрешните работи очерта като главен приоритет предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и произтичащите от това задачи на министерството в обезпечаване на сигурността. Той посочи, че предстои и детайлното разпределение на задачите в екипа, с който ще работи, предаде БГНЕС.

Друга задача, която не търпи отлагане, е реализацията на обществените поръчки по средствата, отпуснати на ЕС. Целта е те да бъдат рационално усвоени, за да се постигне по-добро оборудване за полицейските служители. Министър Радев изрази задоволство, че в министерството има създадени критерии за работа и поясни, че ще работи именно те да бъдат спазвани. По думите му професионалното ръководство в системата работи добре, съобщиха от МВР.

Той обясни, че ще оценява служителите по тяхната работа и ще помага да го правят още по-добре. Ще се запознае на място с дейността и проблемите на областните дирекции, а ако има сигнали за нередности – те ще се решават с помощта на професионалното ръководство.

Вътрешният министър изрази надежда, че със синдикалните организации във ведомството ще намерят общ език. В този смисъл той разчита на диалогичност с представителите на организациите.

Една от основните цели ще е работа в посока изграждане на доверието на хората към институцията, заяви министърът. Нямам никакви илюзии, че мотивацията е много важна, затова ще се опитаме да направим каквото можем в тази посока – осигуряване на съвременно оборудване, униформи за служителите,обясни още той и посочи, че възможностите за това могат да се търсят и в оптимизация на работата в министерството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама