Търсят нов зам.-кмет по културата на Пловдив

15:08, 12 май 17 25 620 Шрифт:
Автор:

В сряда Община Пловдив ще обяви името на наследника на Амелия Гешева като зам.-кмет по културата. Гешева има една седмица отсрочка от министъра на културата, чийто заместник става тя със заповед на премиера Бойко Борисов. Кметът Иван Тотев съобщи, че се търси човек, който да има административен опит.

Обсъждани са няколко кандидатури, но конкретни имена не бяха съобщени. "Ще разгледаме първо кандидатурите от системата на Община Пловдив, тъй като такъв човек най-лесно ще навлезе в работата. Ако не намерим ще разширим кръга, последното, което искам е да бъде известен културен общественик. Искаме човекът да има административен капацитет, защото постът все пак е управленска длъжност", уточти Тотев

Кметът Иван Тотев уточни, че номинацията на Амелия Гешева за зам.-министър на културата е била на структурата на ГЕРБ в Пловдив. Според него въпреки съжалението на културната общественост Гешева активно ще съдейства за всички инициативи, свързани с европейската столица на културата през 2019 година. На този етап според кмета няма категоричен наследник на Амелия Гешева. Според Тотев назначението показва отношението на правителството към домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-та година. "

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама