В детската градина на Марти събраха 1776 лева за лечението му

14:47, 12 май 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен концерт под наслов „Да помогнем на нашето другарче, Мартин" се проведе в детска градина №20 „Радост“ в Добрич, която момченцето посещава.

Дворът на забавачницата кънтеше от детски гласчета и много музика, съобщиха от ръководството на детското заведение. И поднесоха сърдечни благодарности на всички присъстващи родители и гости, родители на бивши възпитаници и настоящи ученици в средно училище ,,Л. Каравелов", които отвориха сърцата си за едно добро дело и дадоха пример на децата си за толерантност и съпричастност към нуждаещите се.

Гост на концерта бе д-р Емилия Баева, зам.-кмет ,,Хуманитарни дейности" .

Сумата, която детската градина ще приведе по сметката за лечение на Мартин, е 1776 лв. От тях 631 лв. са приходите от концерта, 530 лв. - събрани в благотворителни кутии от всички групи, 432 лв. - от продадени билети за концерта на 16 май в зала „Добрич", както и 163 лв., дарени на Сдружение ,,Радост"от благотворителния Великденски базар.

Марти е на 7 години и е болен от Мускулна дистрофия тип „Дюшен“. Това е генетично заболяване, което води до атрофия на мускулите, диафрагмата и сърцето. Ако не се прилага лечение, ще се стигне до инвалидност между 9-та и 15- та година на детето. Болестта е прогресивна, ако не се стопира води до смърт при достигане на възраст от 25 г. и 30 г.

За лечението на Марти в Турция са необходими 32000 долара. Сумата е непосилна за семейството.

Всеки, който има възможност може да дари на: Дарителска сметка към Юробанк-Пощенска Банка BG96BPBI79384058962002 BGN BIC:BPBIBGSF титуляр на сметката Емилия Илиева майка тел.за връзка 0886387632.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама