Рали "България" под патронажа на министър Кралев

13:58, 12 май 17 / Спорт 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под патронажа на спортния министър Красен Кралев ще премине 48-то издание на рали "България, научи topnovini.bg. Министърът е дал благословията си за провеждането на автомобилното състезание, което е наследник на известното рали "Златни пясъци". Красен Кралев ще трябва да открие ралито и да развее родния трибагреник за старта на първия екипаж. Именно на министира беше идеята от миналата година рали „България“ да се върне на територията на Варненски окръг, където му е мястото. 

Няколко дни преди официалния старт на ралито, от 19 до 21 май във Варна и околностите, екип от БФАС на място се запозна с подготовката на най-авторитетното състезание за годината у нас. Председателят на БФАС Владимир Илиев, експерти от федерацията, директорът на пресцентъра Станчо Шукеров и домакинът и директор на ралито Слави Славов, проведоха работни срещи с Пътна и Охранителна полиция Варна, представители на община Варна, ръководството на пристанище Варна, във връзка с готовността на морската столица да приеме ралито. 

На място беше направен оглед на най-новата отсечка „Козичино (26,10 км). Тя ще се кара два пъти с финал и старт пред заведението „Кладенеца“. На обособения паркинг автомобилите ще бъдат подредени за кратка пауза, а състезателите ще могат в съботния предиобед да се насладят на вкусен обяд. По отсечката има няколко изровени асфалтови участъци. От местното пътно управление увериха, че дупките ще бъдат ремонтирани в срок.

Всички помнят истинските битки по трасетата, когато рали „България“ беше познато на широката публика като рали „Златни пясъци“, „Златни“, „Албена“ и имаше най-високия коефициент 20 за Европейския шампионат. Връщането на рали „България“ във Варна се свързва с началото му, когато в курорта „Златни пясъци“ през 1970 г. стартира първото издание, а победител стана Райнер Алтенхаймер с Porsche 911. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама