Осмото издание на "Тереза Маринова и приятели" ще се проведе на 20 май

13:44, 12 май 17 / Спорт 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осмото издание на лекоатлетическата надпревара за деца "Тереза Маринова и приятели" ще се проведе на 20 май, събота от 10:00 часа на стадиона на Националната спортна академия. Олимпийската шампионка от Сидни разкри, че тази година ще има повече дисциплини за малките любители на атлетиката, за да могат те по-добре да покажат своя потенциал, предаде БГНЕС.

"Новото тази година е, че в две от възрастовите категории увеличихме дисциплините и децата ще имат възможност да се състезават в три дисциплини и ще имат възможност да покажат по-добре своя потенциал - ако някой не е добър в късите спринтове, ще може да покаже това в дългите бягания. При най-малките остава скок на дължина от място и 40 метра. За малко по-големите, те също ще имат възможност да се състезават в три дисциплини. Надявам се от догодина да съумеем да има повече дисциплини във всички 4 възрастови групи. Благодарение на нашите партньори ще имаме възможността да наградим най-добър във всяка една възраст и ще наградим най-добрия отбор", каза Маринова на пресконференция днес.

Шампионката в тройния скок от Игрите в Сидни сподели, че отново на стадиона ще има доста известни спортисти, които ще подкрепят инициативата. "Надяваме се и тази година Жени Раданова да пусне своите състезатели, който малко нестандартно лятото да участват, надявам се да ги видим. Надявам се най-накрая, след 8 години, да видим Данчо Йовчев на стадиона. След като закарах моите две деца да тренират спортна гимнастика, мисля, че е редно да ми върне жеста. От леката атлетика почти всички мои колеги, които се отказаха и се занимават със спортна дейност, ще бъдат на стадиона".

"Заявките вървят тромаво, какво винаги, но това не ми притеснява ни най-малко, защото ние българите сме свикнали в последния момент да свърши всичко. В последния момент изведнъж както имаме 100-150 заявки, ще станат 700. Това си е традиция. Още от първото издание аз съм заявила, че дете от "Тереза Маринова и приятели" няма да бъде върнато, и колкото и да е трудно, и колкото и да не ме обичат съдиите заради това, че дописваме деца дори в деня на старта, това ще продължи да бъде така, защото точно такава е целта. Дори едно дете, което случайно минава по уличката пред стадиона и види тълпата, и реши, че иска да се пробва, ние да му дадем тази възможност, пък от там-нататък може да го спечелим за атлетиката", допълни Маринова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама