Неизвестен нападна банков клон в Австрия

13:07, 12 май 17 / Свят 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въоръжен е престъпникът, който нападна банков клон в австрийското градче и взе един заложник, съобщиха в австрийската полиция, предаде БГНЕС.

Произшествието стана в Ерпфендорф (провинция Тирол). Заложникът не е от персонала на банковия клон, той е от мъжки пол. По някои данни той е шофьорът на таксито, с което нападателят се появил на местопрестъплението. Целият персонал на банката е успял да напусне сградата. С нападателя се водят преговори.

Властите препоръчват на жителите на града да избягват местопроизшествието и да не затрудняват ротата на специалните служби, да не напускат близките жилища и домове и да спазват следващите указания на полицията.

Районът на банката е отцепен, на място работят полицейски спецчасти и извънредните служби на града. Спецслужбите организираха кризисен щаб и се опитват да изяснят мотивите на нападателя. Засега той не е предявявал никакви изисквания, не е известна и самоличността му.

Последното подобно нападение в Австрия бе през март 2015 година. Тогава мъж нападна банка в град Фелдкирх и похити служителка на банката. Инцидентът приключи благополучно, полицията арестува мъжа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама