Ремонтираха натоварена улица в пловдивския район "Южен"

13:03, 12 май 17 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Завърши ремонтът на улица "Борис Шивачев", която беше е в трагично състояние дълги години. Старата настилка е изцяло премахната и е положен асфалт. Стойността на строително-ремонтните дейности е 60 000 лева. Символичната първа копка беше на 20 март.

Продължението на улица "Борис Шивачев" е кратка отсечка, но изключително натоварена. Затова и ремонтът е дългоочакван от хората, които живеят в зоната. От фирмата изпълнител са изградили трошено-каменна настилка, положен е 240 кв.м. нов асфалт. Има 6 дъждоприемни шахти. Изградени са и 9 паркоместа. "Поставено е и ново осветление. Гаранцията, която дава фирмата изпълнител за ремонта е 10 години", обясни кметът на района Борислав Инчев.

Борислав Инчев допълни, че администрацията работи активно, за да бъде отворена улицата към големите хипермаркети, които се намират в близост. "Участък от близо 120 кв.м. трябва да бъде отчужден. Веднага след това ще изготвим проект за ремонт, който ще извършим бързо, защото хората настояват много за отварянето"

Кметът на района е категоричен, че администрацията е длъжник на хората от вътрешнокварталните улици, но приоритетно се работи по запълването на дупките по основните пътни участъци.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама