Взрив в центъра на Рим

11:38, 12 май 17 / Свят 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Таймер е имало във взривното устройство, който бе задействано по-рано днес пред пощенски клон в центъра на Рим, заяви полицейски представител пред журналисти. По думите му бомбата е била изготвена не от дилетант.

„Събраните доказателства показват, че става ума за две гръмвания, а не за два взрива на едно и също взривно устройство, задействано с горивна смес. Механизмът е имал таймер, но не и радиоуправление“, заяви полицаят Масимо Импрота, цитиран от БГНЕС.

„Сглобяването на детайлите не е било произволно. Устройството е било изготвено от един или няколко лиза, които са били наясно с тази работа“, дави още той. По думите му случилото се е „демонстративна акция“, чийто организатори не са си поставяли за цел да има пострадали или жертви. Отговорност за взрива още никой не е поел.

Минути след взрива се появи съобщение за откриването на още едно взривно устройство край представителството на Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО). Оказа се обаче, че някой приел строителни чували за експлозиви.

Днешният инцидент се случи на улица Авентино, самото взривно устройство бе заложено между две коли, паркирали пред пощенски клон. Жертви и ранени нямаше. Една от версиите на разследващите гласи, че инцидентът е акция на местни анархисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама