Еко експерти от Плевен проведоха беседи пред ученици

11:25, 12 май 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еко експерти от Плевен проведоха беседи пред ученици от Ловешката езикова гимназия „Екзарх Йосиф І“,  по повод световния ден за опазване на мигриращите птици – 10 май, съобщава пресцентърът на  Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Плевен. Учениците слушаха за  заплахите, пред които са изправени мигриращите птици, за тяхното екологично значение и необходимостта от международно сътрудничество за опазването им.

Световният ден за опазване на мигриращите птици е глобална кампания, която от 2006 г. се провежда всяка година. Основната й цел е да повиши осведомеността на хората и да подчертае нуждата от опазване на мигриращите птици и местообитанията им, припомниха от инспекцията.

По повод световния ден на биологичното разнообразие  22 май, старши експерт Габриела Георгиева от отдел "Биоразнообразие" в РИОСВ Плевен  представи презентация на тема „Животни в беда, защитени видове“ пред ученици от Природоматематическата гимназия в Ловеч. Инициативата се проведе със съдействието на Сдружение за общественополезна дейност „Екомисия 21 век“ в Ловеч.

Световният ден на биологичното разнообразие се отбелязва по решение на 49-ата сесия на Общото събрание на ООН от 1995 г. в деня на влизане в сила на Международната конвенция за биологичното разнообразие, подписана в Рио де Жанейро, Бразилия. България ратифицира Конвенцията през февруари 1996 г. и от 16 юли същата година е равноправна страна- член, като полага усилия за адекватни мерки и действия по общоприетите и разисквани приоритети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама