Мирела Венциславова с първа самостоятелна изложба

11:21, 12 май 17 / Култура 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ беше открита първата самостоятелна изложба на младата русенска графичка Мирела Венциславова. Експозицията се организира по инициатива на Сдружение „Дунавско сияние“.

Възпитаничката на Националното училище по изкуствата в Русе е с двустранна глухота и трудно говори, за което говори и мотото на изложбата „Сътворени от тишината“. Чрез своите творби  талантливата художничка разказва истории и разкрива светове. Мирела Венциславова е получила множество награди от участията си в национални художествени конкурси, съобщават още от Областната администрация.

Събитието уважиха Емил Кирилов, заместник областен управител на област Русе, много гости и ценителите на изкуството. Заместник областният управител връчи поздравителен адрес от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе до организаторите, в който се казва: „Чест и удоволствие е за мен да Ви поздравя, а чрез Вас да отправя най-сърдечни благопожелания и към младата графичка Мирела Венциславова по повод откриването на първата ѝ самостоятелна изложба!

Приемете искреното ми уважение за постоянството и добротворството, които проявявате, подкрепяйки и насърчавайки хората със специфични потребности да развиват своите способности и да вярват в себе си. Тази прекрасна експозиция, под надслов „Сътворени от тишината“ е безспорно доказателство, че за благородните по дух, за смелите, за истинските и креативните няма непреодолими препятствия и недостигнати върхове!

Изразявам искреното си възхищение към 20-годишната художничка на тази докосваща сетивата изложба, която ежедневно преодолява ограниченията на своето състояние и  не спира да твори, да създава красота и да мечтае!“. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама