Предадоха на съд син, опитал да убие майка си

11:09, 12 май 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шуменската окръжна прокуратура предаде на съд 23-годишния Петър П. от Шумен, опитал да убие майка си по особено жесток начин. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Мъжът ще бъде съден за опит да убие майка си, с особена жестокост, и за непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред, отличаващ се с изключителен цинизъм и дързост, се сочи в обвинителния акт на Окръжна прокуратура-Шумен.

На 5 декември 2016 г. след полунощ 23-годишният младеж, който е криминално проявен и осъждан, поискал 300 лева от майка си. Жената отказала да му даде пари. Недоволен от отказа на майка си с ритници и юмруци Петър се нахвърлил върху нея. Побоят  продължил на стълбищната площадка, във входа на кооперацията, след като пребитата жена се опитала да избяга. 

Подсъдимият Петър продължил побоя, като скачал по главата и тялото й.

Пострадалата 58-годишна жена била приета в болницата в много тежко състояние, след като сестра й повикала помощ. Лекарите я открили в локва кръв. В болницата тя била поставена на апаратно дишане, в кома и с опасност за живота. Благодарение на лечението и на грижите на медиците, жената била спасена.

От страх да не бъде арестуван подсъдимият се заключил в апартамента на леля си, откъдето направил опит да избяга.

При задържането Петър оказал яростна съпротива на органите на реда, буйствал и нанасял удари с крака и ръце по тях, псувал ги и ги заплашвал.

Предстои делото срещу 23-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама