Соломон Паси с премиера на книга в Стара Загора

10:33, 12 май 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Книгата „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“ ще представи днес в Стара Загора генералният директор на БТА Максим Минчев. Премиерата е от 18.00 часа, в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Гости  на старозагорци ще бъдат Соломон Паси и проф. Огнян Герджиков.

Книгата се издава по повод 60-годишнината на Паси, а неин съставител и редактор е Максим Минчев.
 „В желанието си да сглобя тази книга имах три мощни съюзника. Привилегията да работя през по-голямата част от времето заедно със Соломон Паси. Паметта, запечатала дългия, но възторжен път на осъществените мечти и каузи. Убедеността, че събрани накуп, неговите позиции, мнения, коментари и идеи биха били не само интересни за хората, но и полезни за тези, които се занимават или смятат да се занимават с  политика.", коментира съставителят.
По думите му авторът е съвременен български политик, който безспорно можем да определим като един от най-нестандартните и в същото време най-успешните в най-новата ни история.
„Тази книга ни припомня колко важно е в политиката да се служи на големи каузи, да се поставят високи летви, да се извършват непопулярни, но не и популистки действия за достигането на голямата цел. Тази книга по-скоро потвърждава, че смелите идеи в крайна сметка биват реализирани. Защото те са продукт на сериозна мисловна дейност, на мощна ерудиция, на висок ценз и най-вече на желанието да бъдат в услуга на държавата и обществото. В по-голямата част нещата, които Соломон Паси е предвидил, в крайна сметка са се случили или предстои да се случат. И това го нарежда сред онези личности, които кореспондират с въжделенията на света през ХХI век”, казва още Максим Минчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама