Лавров: Оставяме на Тръмп да реши как да развива отношенията с Русия

10:05, 12 май 17 / Политика 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Москва оставя на президента Доналд Тръмп да реши как да се развиват отношенията с Русия, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров ред журналисти,съобщават РИА-Новости и БГНЕС.

Попитан дали в разговора му с Доналд Тръмп е бил обсъждат въпросът за възстановяване на президентската комисия, чиято работа бе замразена в началото на украинския конфликт, Лавров отвърна, че тази тема не е била засегната подробно.

„На всички е известно, че президентската комисия беше твърде удобен инструмент, но отчитайки че сега има нова администрация, ние оставяме на Доналд Тръмп и неговите сътрудници въпроса в какви форми е по-удобно да се развиват отношенията с Руската федерация“, поясни Сергей Лавров.

Той отбеляза още, че на срещата Тръмп е „потвърдил своето желание за нормализиране на отношенията (с Русия – ред.). Ние ще сме готови да действаме в така степен и толкова бързо, колкото това бъде удобно за администрацията, която все още формира своя екип, включително и външнополитическият“, изтъкна руският външен министър.

Той участва в заседание на Арктическия съвет в Аляска, където пристигна след посещение във Вашингтон, където бе приет от президента Доналд Тръмп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама