Валери Симеонов: Бургас е градът на кварталните мутрички

10:02, 12 май 17 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Бургас е един най-престъпните градове в България. Но в града е нямало голяма групировка, която да организира, да ограничава кварталния бизнес. Затова Бургас е градът на кварталните мутрички". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по БНТ.

Симеонов обяви, че ще води истинска война със сивата икономика по Черноморието и заяви, че още другата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг.

„Трябва да се вземат спешни мерки срещу уродливото явление преместваеми бараки. Призоваваме общинска администрация да си свърши работата, а не да слугува на нечии интереси“, призова вицепремиерът.

Симеонов препоръча на министъра на туризма Николина Ангелкова промяна на нормативната уредба за отдаване на концесии. „Те са се превърнали в едни касички. Ще бъда безкомпромисен по отношение на изискванията на законите и въобще не ме интересува кой от къде идва. Ще има шоу на плажа на Слънчев бряг другата седмица, така че заповядайте“, каза той.

„Пожелавам и на общинската администрация в Несебър да си свърши работа, а не да слугува на нечий интереси, или пък да се притеснява, че на някой бараките били пратени от Маджо, Маргини и др. знакови имена. Тези бараки превръщат Слънчев бряг в уродливо туристическо явление“, заяви вицепремиерът.

Лидерът на НФСБ каза още, че не подкрепя дивото къмпингуване, тъй като се оставят камари с боклуци. „Те имаха едно непоследователно поведение. Трябва да има определени места със съответните удобства. Не е допустимо всеки да си опъва палатката, където му е удобно. Масова заблуда на българското общество е, че непрекъснато трябва да се променя някакъв закон, като че ли законът сам може да се самоизпълни. В момента законът забранява и има определени текстове за опазването на дюните“, коментира Валери Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама