Фондация в Добрич ще осигури работа на хора с интелектуални затруднения

10:00, 12 май 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен бал организира тази вечер фондация „Св. Николай Чудотворец“ от Добрич. Той ще се проведе от 19 часа в ресторант „Резиденция”.

Балът е първата от редица инициативи за създаване на работа за хора с интелектуални затруднения. Набират се средства за изграждане на оранжерия, съобщи председателят на фондацията Мария Методиева. По думите й, за тази група хора липсата на каквато и да била реализация, липсата на цел и достоен живот, са много мъчителни.

Методиева съобщи, че все още има възможност да се закупят покани за бала, които са на стойност 60 лева. Желаещите могат да направят това като се свържат на телефон +359 898 593 598. Има и граждани – от страната и чужбина, които подпомагат със средства инициативата, макар да нямат възможност да присъстват на събитието.

Предвижда се в оранжерията да се отглеждат зеленчуци. По предварителни разчети, инвестицията е от порядъка на 15 000 лева, с които да се построи оранжерията и да се закупят семената за разсад.

Предвижда се оранжерията да бъде на общински терен по улица „Суха река“, зад магазин „Лидъл“. Плановете са да се отглеждат домати и салатки, като продукцията ще се реализира на пазара в Добрич на специално украсена сергия. Бизнес планът за следващите пет години предвижда с печалбата да се направи втора оранжерия - за краставици и лук. След това ще се инвестира в малък цех за зеленчукови заготовки за ресторанти, обясни Методиева.

Чрез проекти ще се търси дофинансиране за ангажиране на хора, които ще подпомагат младежите в работата им, както и за администриране, добави още тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама