Засилено полицейско присъствие ще има по селата в Търговище за опазване на реколтата

09:51, 12 май 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще проверяват  моторни превозни средства, превозващи селскостопанска продукция, както и стопански дворове, зърноплощадки, сушилни и складове в област Търговище.  Това са част от предприетите превантивни мерки за опазване на реколтата от престъпни посегателства, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Полицейски служители вече са осъществили срещи с кметовете на общини от областта предвид обстоятелството, че за ограничаване на предпоставките на извършване на посегателства срещу реколтата и за нейното опазване много ще се разчита на ангажираността и активното съдействие от страна на органите на местната власт. С председателите на земеделски кооперации и сдружения, арендаторите на земя и регистрираните като земеделски производители са уточнени количествата обработваеми площи в областта.
  
"През целия селскостопански сезон по районни управления  ще бъдат реализирани ежемесечните графици за засилено полицейско присъствие в малките населени места на областта, като една от основните им задачи е именно противодействието на престъпления и правонарушения, свързани със земеделската продукция. С цел предотвратяване на кражби и разкриване на извършени такива през целия земеделски сезон по райони регулярно ще бъдат провеждани специализирани полицейски операции и рейдови проверки. Ще бъде упражняван контрол и по отношение на складовете за препарати за растителна защита. В случаите, когато в конкретни населени места бъдат идентифицирани проблеми, пряко касаещи опазването на реколтата, съвместно с представители на местните комисии за обществен ред и сигурност  ще бъдат разработени работни карти и набелязани мерки за срочно и ефикасно решаване на възникналия проблем." информираха от Областната дирекция.
 
От там напомнят на арендатори и земеделски производители, че за всякакви станали известни им посегателства над реколтата следва своевременно да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама