В сливенското село Драгоданово напрежението ескалира след смъртта на възрастен мъж

09:33, 12 май 17 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втори ден жителите на сливенското село Драгоданово събират подписка за незабавно закриване на социално-педагогическия интернат в населеното място. В подписката са се включили над стотина човека.
Подозренията са, че възпитаниците на специализираното заведение са отговорни за смъртта на възрастен мъж, който преди дни е  открит  обезглавен в изоставена къща.

Случаят се разследва. Назначен е наблюдаващ прокурор, но няма повдигнато обвинение. Това обяви говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев.

Жителите на селото коментират, че в интерната са настанени близо 30 деца, които излизат от сградата без възпитател и контрол, нападат възрастни хора, крадат по домовете,  проституират.  Изоставената къща, където е бил открит мъртвият мъж, е била използвана като място за проституция.

„Цялото село живее в страх. Има много самотни хора. Настояваме домът да се премахне от Драгоданово, за да живеят хората по – спокойно”, споделят даргодановци.

Напрежението сред местните ескалира. Те са решили да блокират с превозни средства  главния път,  ако не бъдат чути.  

Миналата есен след проверка националният омбудсман Мая Манолова обяви в Сливен, че са констатирани множество нарушения в социалното заведение и интернатът трябва да бъде закрит.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама