Работниците на фалиралия „Полимери“ ще получат заплатите си в пълен размер

09:27, 12 май 17 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работниците и служителите на фалиралия девненски завод „Полимери“ ще получат в пълен размер трудовите си възнаграждения. Това предвижда частичната сметка за разпределение на средствата, постъпили от осребряване на част от имуществото на дружеството, която е одобрена с определение на съдията по несъстоятелността Цвета Павлова от Търговското отделение на Варненския окръжен съд.

Процедурата по несъстоятелност на „Полимери“ АД е открита от 12 декември 2012 г. До тази дата неразплатените задължения по трудови възнаграждения към 302-ма работници и служители на завода възлизат на 855 712,92 лв., уточниха от пресслужбата на съда.

Удовлетворяването на вземанията на работниците стана възможно след приключване на всички съдебни производства, водени от „Полимери“АД (в несъстоятелност) срещу „Полимери инвест“АД, в резултат на които голяма част от имуществото на фалиралото дружество бе върнато в негова собственост и осребрено.

Определението може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна от длъжника, Комитета на кредиторите или от кредитор в едноседмичен срок от обявяването му в Търговския регистър. След изтичане на този срок средствата ще  бъдат изплатени на работниците и служителите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама