Едната лента на пътя за Рилския манастир е затворена

09:07, 12 май 17 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Срутище затвори едната лента на пътя Рила - Рилски манастир, предаде БГНЕС.

Късно снощи се е срутила скална маса, затворена и сигнализирана е лентата Рилски-манастир - град Рила. Новото срутище при 28-и километър е малко след голямото от миналата година, преди разклона за Илиина река и местността "Бричибор".

Мястото не е сигнализирано както трябва. Пред срутилите се камъни, върху асфалта е поставена табела за промяна посоката на движение и толкова. Днес падналите камъни ще бъдат почистени.

Основно рехабилитирания път за Светата Рилска обител бе готов в края на миналата година.

Новото свлачище-срутище е на 50 метра след голямото, което падна през ноември миналата година. За да бъде овладяно, се наложи издигане с още 2 метра на подпорна стена. По проект тук стените са декоративни и с височина 40 см. Те по никакъв начин не могат да спрат падащите камъни.

Вече година и половина пътят от Рилски манастир за Кирилова поляна е пропаднал, след като през декември 2015 г. се срути подпорната каменна стена, а движението се извършва в останалата половина от широкия едва 2.50 метра път. Въпреки воплите на игумена на Рилски манастир, пари за укрепването на пътя няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама