Нито един четвъртокласник няма в селско училище в област Добрич

08:47, 12 май 17 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Национално външно оценяване по математика се провежда днес за четвъртокласниците. Да се явят на него се очаква 1425 деца.

Броят на учениците в 4 клас в учебните заведения в областта е 1553. На т.нар. малка матура по Български език и литература преди два дни се явиха 1425. Останалите са със специални образователни потребности и могат да не се явяват на такъв изпит.

В три от училищата в областта – в селата Белгун, Септемврийци и Смолница, на национално външно оценяване се явяват едва по две деца, тъй като толкова са четвъртокласниците в тях. В школото в село Коларци изпити няма да има, тъй като няма нито един четвъртокласник.

Тестът по математика съдържа 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и три задачи от отворен тип. Оценките не се включват при изчисляване на годишния успех на ученика. Могат да бъдат вписани по преценка на учителя. 

Резултатите от националното външно оценяване от миналата година сочат, ме средният резултат за областта по математика бе 13,05 при 13,22 точки за 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама