Пхенян: САЩ не са наясно с положението на Корейския полуостров

08:04, 12 май 17 / Свят 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пхенян смята, че Камарата на представителите на Конгреса на САЩ неправилно оценява положението на Корейския полуостров, предаде БГНЕС.

Това заключение се съдържа в послание на Комисията по външна политика на Върховното народно събрание, адресирано до долната камара на Конгреса на САЩ. В него севернокорейските депутати протестират пред американските конгресмени, които на 3 май приеха закон за засилване на санкциите срещу Северна Корея. В Пхенян смятат, че американските политици, одобрили решение, което "нарушава принципите на ненамеса във вътрешните работи на други държави, нямат никаква представа за истинските причини за напрежението в отношенията между КНДР и САЩ, както и по ядрения проблем на Корейския полуостров".

В тази връзка Комисията по външна политика на Върховното народно събрание препоръчва на американската Камара на представителите на САЩ да "фокусират вниманието си върху осигуряването на траен мир и сигурност на полуострова, включително и законопроекти, насочени към прекратяване на враждебната политика на Вашингтон към Пхенян."

Пхенян предупреждава, че КНДР "ще засили мерките за укрепване на ядрения потенциал с цел сдържане, докато американските конгресмени приемат такива безумни законопроекти, насочена срещу КНДР".

Камарата на представителите на САЩ прие на 3 май законопроект за засилване на санкциите срещу КНДР. За документа гласуваха 419 конгресмени, само един беше против. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама