Съдът потвърди присъда от 20 г. за убийството на Георги Рогачев

08:00, 12 май 17 25 1797 Шрифт:
Автор:

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд - Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд - Пловдив, с която Николай Стоянов е осъден на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и Иван Стоянов е осъден на 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

С присъда от 27.05.2016 г. Окръжен съд - Пловдив призна Николай Стоянов за виновен в това, че на 14.09.2014 г. в землището на пловдивското село Розино, обл. Пловдив, на газстанция и бензиностанция, намираща се на главен път І-6 в съучастие като извършител с Иван Стоянов и неизвестен извършител, умишлено е умъртвил бизнесмена Георги Рогачев.  

На 14 септември 2014 г. около 16,30 часа обвиняемият Николай Стоянов и негов познат отишли на газстанцията да заредят гориво на товарен автомобил "Фолксваген". Николай Стоянов заредил дизелово гориво за 20 лева, но отказал да плати. Твърдял, че вече бил дал пари преди няколко дни. Служителят настоял да получи сумата за горивото, но отново получил отказ, заради което се обадил на Георги Рогачев. Обвиняемият Николай Стоянов пък се обадил на свой близък, който дошъл с още трима души на бензиностанцията, сред които и вторият обвиняем Иван Стоянов. Те пристигнали с лек автомобил "Лада", носили със себе си дървени колове, лопати и мотика и се насочили към Рогачев. Когато ги видял, той отишъл в помещение на бензиностанцията, откъдето взел незаконно притежавана от полуавтоматична нарезна пушка, излязъл  и произвел изстрели към земята и във въздуха, за да ги сплаши. В този момент към бензиностанцията започнали да идват и други лица, с неустановена самоличност, които държали в ръцете си тояги и камъни. Те се насочили към Георги Рогачев и заедно с обвиняемите и другите трима свидетели, го обградили. Обвиняемият Иван Стоянов ударил с лопата Рогачев в дясната слепоочно, обвиняемият Николай Стоянов пък използвал дървен прът. Пострадалият паднал на земята и загубил съзнание. По-късно Рогачев е откаран за лечение в болница, но въпреки оказаната медицинска помощ и извършените операции починал на 20 октомври.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама